Paracordknooptechnieken

Vakantie.... Om jullie in de stemming te brengen van zon, zee en strand, ga ik het hebben over paracord. Stevig koord. En erg geschikt om stoere armbanden ermee te knopen. Voor bij jouw strandoutfit! Verkrijgbaar in diverse vrolijke felle kleuren. Ook kun je de eindes, van een dergelijk koord, met een aansteker smelten. Waardoor je tijdens het knopen scheringen netjes kunt wegwerken. Vandaar dat ik op het idee ben gekomen om- met paracord- stoere kleurrijke unisex armbanden te knopen. Waarbij ik decoratieve knooptechnieken toepas.

Het begon allemaal toen ik, surfend op internet, de website www.fusionknots.com ontdekte. Zodoende ben ik erachter gekomen dat laatstgenoemde website ook gelinkt is aan het YouTubekanaal 'Ty it all together'. Een kanaal vol super praktische instructiefilmpjes; waarin je stapsgewijs alle toepasbare paracordknooptechnieken wordt uitgelegd. Gretig heb ik alle instructiefilmpjes bekeken. Net zo lang, totdat ik geïnspireerd raakte, om mijn eigen draai te geven aan mijn zelfgemaakte paracordarmbanden. Waarbij ik mijn favoriete knooptechnieken heb toegepast: de slangenknoop, platte slangenknoop, Franciscaanse knoop gecombineerd met macramé. Om de zomerse sfeer te belichamen-evenals de surfscene van de jaren 80- heb ik paracord gebruikt in diverse felle kleuren.

Tijdens het stadium waarin ik met paracord leerde knopen zag ik filmische beelden voor me. Van torenhoge golven. Hagelwitte stranden omringd met palmbomen. En bomvolle parkeerplaatsen met Volkswagenbusjes. Netjes op een rij geparkeerd. Surfdudes gehuld in felgekleurde lange zwembroeken waarop het logo van O'Neal of Body Glove prijkt. Met surfplank onder de arm- pronkend met hun bruin geworden gespierde ontblote bovenlijven- groeten ze elkaar met het Shaka-teken(een groet waarbij je een vuist opsteekt met gestrekte duim en pink). Om hun polsen dragen ze bijpassende geknoopte armbanden. De rondhangende beach bunnies gehuld in felgekleurde bikini's; met wapperende lange lokken, gebruinde afgetrainde lijven; en om hun polsen dito armbanden, evenzo.

Als een torenhoge golf kwam het lumineuze idee aanrollen om een serie felgekleurde paracordarmbanden te knopen; die momenteel in mijn webshop als warme broodjes over de online toonbank vliegen! Ben je een handige doe-het-zelver, knoop dan jouw eigen paracordarmband! Benodigdheden die je hiervoor gebruikt zijn: paracord in diverse kleuren, een gesp, schaar en een aansteker voor de afwerking. Eventueel kun je ook een rondbektang gebruiken om knopen uit elkaar te halen. Door de vlotte uitstraling van paracord, worden decoratieve paracordknooptechnieken ook toegepast door robuuste mannen. Hierdoor heeft deze sieraadtechniek een stoerdere imago. Waardoor het erg populair is onder surfers. Een leuke tip is om paracordarmbanden te knopen als je op vakantie bent! Bijvoorbeeld op het strand; samen met jouw surfgang. Tussen het surfen door.

Dus stimuleer ik stoere jongens en mannen om te leren hoe je paracordarmbanden knoopt!


Bron:
www.fusionknots.com

Sorteer op
© 2017 - 2023 Kreatrees | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel