De Franciscaanse knoop

Pffffff.....ondanks het tropische weer blog ik me in het zweet om jullie te inspireren. Daar gaan we dan!

Op Pintrest zag ik armbanden waarin de Franciscaanse knoop is toegepast. Gecombineerd met hippe kralen. Wellicht dat het jullie niets zegt. Dan leg ik het gewoon even uit. Het zijn 3 kunstige knopen die voorkomen in koorden, die Franciscaanse monniken om hun taille dragen, om hun habijt bij elkaar te houden. De knopen beelden 3 geloften uit: armoede, meditatie en prediking; die een Franciscaanse monnik dient na te leven. Vanwege de kunstzinnigheid van deze knopen ben ik op het idee gekomen, om ze toe te passen in het knopen van hippe armbanden. Met behulp van een instructiefilmpje op YouTube heb ik me deze knooptechniek eigen gemaakt.

Het is een hele simpele knoop die je als beginner snel onder de knie krijgt. Hiervoor heb je slechts het volgende nodig: touw, een rietje en eventueel kralen. Je wikkelt een stuk touw ca. 3 à 4 keer om het rietje. Vervolgens steek je het touweind door het gaatje van het rietje, haalt het erdoorheen en trekt het touw langzaam aan. Zodat de knoop er netjes uit komt te zien. Bovendien kun je hiervan een schuifbare versie maken. Eventueel kun je tussen de knopen een kraal opzetten. Vandaar dat ik jullie wil laten zien dat je van eenvoudige materialen-zoals gekleurd touw- een simpel armbandje kunt knopen. Het vergt slechts: doorzettingsvermogen, geduld en aandacht. Gecombineerd met een gezonde dosis fantasie.

Zodoende kun je traditionele knooptechnieken toepassen in het knopen van hippe armbanden! Zoals een paar kleurrijke Franciscaans geknoopte touwarmbanden. Verleidelijke hebbedingen voor om je pols. Om zelf te maken, of om te kopen!


Bron:
http://www.franciscanen.nl/woordenlijst/samen-op-weg/knopen-het-koord
https://nl.wikipedia.org/wiki/Cordelière
http://www.knoopenzo.nl/indeknoop111/6.htm

 

Sorteer op
© 2017 - 2023 Kreatrees | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel