Inspiratie

Moodboards

Heb jij wel eens momenten dat je geen inspiratie hebt? Waardoor je niet lekker in je creatieve vel zit. Geregeld heb ik daar last van. Dan lukt het mij niet om nieuwe sieraden te maken. Onderwerpen te bedenken waarover ik wil schrijven. Nieuwe stylingthema's te bedenken voor het Kreatheater(mijn kraam op creatieve markten). En om mezelf nieuwe sieradentechnieken aan te leren. Als gouden tip heb ik van een collega-ondernemer meegekregen om op dergelijke momenten een moodboard te maken. Ik volg haar advies op. Waarna ik een vrije dag inplan om me hiermee bezig te houden.

Wat is een moodboard?
Een moodboard is een groot vel waarop je- uit tijdschriften- uitgeknipte plaatjes en teksten plakt waaruit je inspiratie haalt.Totdat er een collage ontstaat. Bovendien kun je hierop illustraties aanbrengen. Een praktische manier om jouw ideeën te concretiseren. Hierdoor creëer je zowel rust als ruimte in jouw hoofd. En komen nieuwe ideeën omhoog. Zodoende kom je in de stemming om alle nieuwe ideeën uit te werken. Benodigdheden die je hiervoor gebruikt zijn: oude tijdschriften, een schaar, fotokarton en een plakstift.

Inspiratieloos
Momenteel ben ik inspiratieloos. Dus ga ik een moodboard maken. Mijn stapel oude tijdschriften spit ik volledig uit; om te kijken of ik inspirerende plaatjes en artikelen vind. Afijn, gevonden! Plaatjes van: mooie kleurrijke sieraden, nieuwe modetrends, vreemde culturen. Eveneens vind ik een hoop Inspirerende qoutes. Recensies over interessante boeken. En interviews met beroemde krachtige vrouwen aan wie ik me spiegel. Zoals: Nelie Smit Kroes, Kate Moss en Olcay Gulsen. Nadat ik alle plaatjes- met bijbehorende knipsels- heb verzameld knip ik alles uit. Één-voor-één plak ik ieder plaatje op een groot vel. Langzamerhand ontstaat er een collage. Door hiernaar te staren verbeeld ik me hoe ik mijn ideeën moet concretiseren. Om mijn creativiteit extra te prikkelen breng ik kleurrijke illustraties aan.

Energie
Zo, klaar! Ik ben trots op het resultaat! Nu ik een dag heb uitgetrokken om in mijn eentje te knippen en te plakken barst ik van de energie. Alleen door te staren naar mijn kleurrijke maar inspirerende moodboard. Ik pak een blocnote. Al schrijvend werk ik mijn ideeën uit. Zodoende ontstaat een waslijst van taken die ik wil aanpakken. Bloggen over interessante onderwerpen. Interessante boeken lezen. Mezelf nieuwe sieradentechnieken aanleren. Nieuwe sieraden maken. Nieuwe stylingthema's bedenken. Mijn strategische vaardigheden naar een hoger plan tillen. Want ik wil net zo succesvol te worden als: Nelie, Kate en Olcay.

Vandaar dat ik iedereen aanmoedig om moodboards te maken als je even niet lekker in je creatieve vel zit!

© 2017 - 2023 Kreatrees | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel