Kazuri

Herken jij dat gevoel? Dat je je als een kind in een snoepwinkel voelt, wanneer je in een kralenwinkel bent. En je je uren kunt vergapen aan enorme hoeveelheden schappen; waarop omvangrijke bakken zijn uitgestald. Gevuld met kleurrijke kralen. Netjes gesorteerd in ingedeelde vakjes. Zowel op kleur als  grootte. Waarna je het niet kunt laten, om de winkel uit te lopen zonder iets te kopen. Vervolgens thuiskomt met een tas vol nieuwe kleurrijke aanwinsten.

Zo voel ik me nu ook, struinend op een sieradenbeurs. Ineens, ineens heb ik iets moois in het vizier. In de verte zie ik een stand -met kleurrijke aankleding- die de sfeer schept van een Afrikaans dorp. Linea recta loop ik erheen. “Kazuri”, lees ik op de gevel; omringd met stellages, vol uitgestalde  kleine mooie kleurrijke kralen. Op één stellage liggen brochures. Ik neem er één mee. En blijf, als een kind in een snoepwinkel, nog even bij de stand snuffelen. Even later spreekt een vriendelijke verkoopster mij aan. En vraagt of zij mij kan helpen. Waarop ik antwoord:”Ik kijk nog even rond!” Ik sla de brochure open. Al lezend begint mijn hoofd van ideeën te bruisen. En verbeeld me prachtige sieraden. Die ik met mooie kleine kleurrijke kralen kan creëren. Geheel in mijn eigen stijl.

Kleurrijke kralen met een verhaal

Wanneer ik verder lees valt mijn oog op het prachtige, doch inspirerende, verhaal achter het merk Kazuri. Waaruit ik opmaak dat het bedrijf in Kenia is gevestigd. En in 1975 is opgericht door de Engelse Lady Susan Woods. Een nobele visionair die in haar achtertuin een werkplaatsje begon. Alwaar ze, samen met twee gehandicapte vrouwen, keramische kralen met de hand maakte. Van klei; afkomstig uit het gebied van Mount Kenya. Waarna de kralen met de hand werden beschilderd. Bovendien was het haar missie om werkgelegenheid te creëren voor minder bevoorrechte alleenstaande Keniaanse vrouwen. Zodat zij hun gezinnen kunnen onderhouden. Een eigentijds concept, volgens het oorspronkelijke gedachtengoed; dat mijn creativiteit prikkelt. Want een inspirerend verhaal motiveert mij om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen.

Terwijl ik de mooiste exemplaren uitzoek, verbeeld ik me een werkplaats. Met grote tafels in rijen naast elkaar. Waarop: gereedschappen, benodigdheden en aanzienlijke bakken zijn uitgestald. Gevuld met mooie kleine handgemaakte keramische kralen; in alle kleuren van de regenboog. Uitgesorteerd op kleur in ingedeelde vakjes. Waarachter groepen keuvelende vrouwen, met toegewijde vakmanschap, de mooiste sieraden met hun handen creëren. Nu ik dit voor me zie begint het te kriebelen om sieraden te maken. Ik loop naar de kassa om al mijn uitgezochte exemplaren af te rekenenen. Loop naar de uitgang. En ga op huis aan; met een tas vol mooie kleine kleurrijke keramische kralen. Waarvan ik uiteindelijk- met Chinese zijden koord- kleurrijke armbanden heb geknoopt. Waarbij ik zowel de Chinese slangenknoop als scoubidouknoop heb toegepast.  En dito kralen heb benut om bijpassende  oorbellen te maken.


 Bron: http://www.kazuri.nl/


Levertermijn
Kreatrees hanteert een levertermijn van 2 à 3 werkdagen ( met uitzondering van het weekend & feestdagen), zodra de betaling is voldaan. Klik op levertijd en verzendkosten voor meer informatie.

Kortingscodes
Kortingscodes gelden niet voor de volgende producten:

  • Artikelen in de sale
  • Cadeaubonnen
  • Verzendkosten.

Verzendkosten
Kreatrees hanteert de pakkettarieven zoals aangegeven op de website van PostNL

Sorteer op
artikelen per pagina
Sorteer op
artikelen per pagina
© 2017 - 2023 Kreatrees | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel