Handgemaakte sieraden

It’s hip to be fair!

Heb jij zin om met een megafoon de barricade op te gaan? Als je op televisie beelden voorbij ziet komen van fabrieken in lagelonenlanden? Waar fabrieksarbeiders, voor een hongerloon en onder zeer onmenselijke omstandigheden, als paarden moeten werken aan de lopende band. En door multinationals worden gemanipuleerd om producten massaal te produceren.

Als je de wereld hebt rondgereisd, in lagelonenlanden bent geweest; boeken hebt gelezen. En dergelijke fabrieken, in het echt, hebt gezien. Maar ook met de lokale bevolking hebt gesproken. Dan kan ik me héél goed voorstellen dat je met het idee rondloopt, om te strijden tegen onrecht. Vooral nu je weet hoe massaproducten worden gemaakt. Fabrieksarbeiders die doorlopend moeten werken. Zonder pauzes. Zonder Arbowet. Zonder enig recht van spreken. En, onder zeer hoge werkdruk, massaproducten moeten leveren. Tegen zeer lage kosten! Waarvan er 100 in een dozijn verkrijgbaar zijn. En bij winkelketens te koop zijn voor een habbekrats.

Dan kun je je wel voorstellen dat dergelijke producten veel woede bevatten. In plaats van: liefde, passie en volle aandacht.
Woede van gefrustreerde fabrieksarbeiders; die zich misbruikt voelen door exploiterende multinationals. Eveneens kan ik me goed inleven in jouw sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Jouw woede op multinationals,  die slechts bankbiljetten willen zien; ten koste van mens en milieu. En daarvoor bereid zijn om samen te werken met corrupte overheden van lagelonenlanden. Zodat zij goedkope arbeidskrachten kunnen uitbuiten!

Maar goed. Uit jouw vlijmscherpe visie heb ik inspiratie geput. Het is mijn missie om mooie sieraden met mijn eigen handen te creëren; waarin ik al mijn liefde, passie en aandacht stop. Zodat ik jou oprecht kan vertellen dat je unieke doch exclusieve handgemaakte sieraden koopt. Helemaal handgemaakt, met passie; speciaal voor jou!
Die je met trots draagt. En aan iedereen laat zien.
Waarna je door jouw megafoon roept: “it’s hip to be fair!”

 

© 2017 - 2023 Kreatrees | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel